Att skaffa ett bankkonto

 

Skaffa bankkonto i London

Ditt val av bank kan variera beroende på vilken anledning du har att öppna ett konto. Ska du jobba i London några månader eller flyttar du till staden för att stanna längre? Olika banker har olika fördelar – exempelvis skiljer sig räntorna. Om du ska stanna längre så är det en fördel att sätta sig in i de olika bankerna med en viss noggrannhet.

Här är fem stora banker i London:

Barclays Bank: www.barclays.co.uk

Halifax: www.halifax.co.uk

HSBC: www.hsbc.co.uk

Lloyds Bank: www.lloydstsb.com

National Westminster Bank (NatWest): www.natwest.com

Att skaffa ett bankkonto i England kan vara enkelt eller en plåga. Ibland så fungerar det hur enkelt som helst, bara du har exempelvis proof of adress (ett bevis på att du är bosatt i England, exempelvis hyreskontrakt) och ditt pass. Ibland är det svårare. Banken kan kräva att du visar upp att du har ett National Insurance Number.

Saker som du oftast behöver om du ska öppna ett bankkonto (men kolla gärna med din enskilda bank innan du beger dig dit):

  • Proof of adress.

Ett bevis på att du har en fast adress i London. Detta kan vara allt från ett hyreskontrakt till en räkning för vatten eller el.

  • Proof of Employment

Kontrakt med din arbetsgivare alternativ ett brev från din arbetsgivare som säger att du har en anställning.

  • Pass
  • Pengar att sätta in på kontot

Ta med pengar som du sätter in så att kontot kan öppnas direkt. Tänk på att inte sätta in alla kontanter – det tar ofta cirka en vecka innan kontot har aktiverats.

 

 
 
 

Comments are closed.